HomeO firmieProduktyKontakt

Piekarnia powstała w  1907 roku. Otworzył ją Paul Bolduan. Gdy mistrz Paul Bolduan zmarł na początku lat 20. XX wieku, zakład przez kilka lat prowadziła jego żona Ella, z domu Reinfeldt.

W 1933 roku jako właściciel piekarni wymieniany jest Otto Jacob, który buduje w 1934 roku działający do dziś piec ceramiczny, po czym piekarnie przejmuje jego  syn Otto Sonntag.

Na początku 1946 roku piekarnie prowadził mistrz Józef Pastwa. Wiadomo, że później piekarnia przynależała do Gminnej Spółdzielni, była też ciastkarnią WSS Społem nr 3, którą następnie przejęła PSS Społem. Pod koniec lat osiemdziesiątych XX wieku ajentem został, na krótko, Józef Zalewski.

W 1990 roku piekarnię przejmuje Halina Siecińska, dotychczasowa kierowniczka piekarni przy ul. Solskiego 19, wraz z mężem Januszem Siecińskim. W 2014 roku piekarnię przejęła córka państwa Siecińskich - Joanna Brajczewska.

Obecnie piekarnia stawia na zdrowe, naturalne i pełnowartościowe pieczywo odwołując się do ponad stuletniej historii i dawnych receptur. Na asortyment składa się ponad sto wyrobów piekarskich i cukierniczych.