Witamy na stronie najstarszej, działającej piekarni w Słupsku.
Piekarnia i Cukiernia „z Jaracza” to mały, rzemieślniczy zakład, w którym największy nacisk kładziemy na jakość pieczywa, jego smak i pro-zdrowotne właściwości.
Nasze produkty wytwarzamy z surowców najwyższej jakości, poszukujemy półproduktów jak najbardziej naturalnych, bez dodatków chemicznych.
Do produkcji naszych chlebów używamy mąk niestandaryzowanych, które nie mają dodatków chemicznych i polepszaczy. Wszystkie nasze bochenki mają dodatek kwasu żytniego, który naturalnymi metodami prowadzimy w naszej piekarni od lat. Chleb wyrabiamy ręcznie, pieczemy w piecu ceramicznym.
Wśród ponad 100 wyrobów znajdziecie u nas:
- chleb 100% żytni bez drożdży,
- chleb kukurydziany, bez dodatku mąki pszennej o śladowej zawartości glutenu, bez drożdży,
- chleb orkiszowy z 70% zawartością maki orkiszowej, bez drożdży,
- chleb pszenno-otrębowy bez drożdży,
- ciastka, ciasta, ciasteczka, w tym wyroby bez cukru, bez mąki pszennej i bez nabiału,
- torty na każdą okazję, również torty bez cukru, bez mąki pszennej i bez nabiału,
- pieczywo dla gastronomii.